Wednesday, December 2, 2009

Hari Raya Korban

Bismillahirrahmanirrahim...Tahun ni x berapa ready sediakan lauk pauk tuk raya sbbnye umah busu nk wat kenduri anak dia kawin. Mlm raya pun xde sape2 yg buat kenduri..biasenye between 3 houses ni, mesti slh satu rumah akn buat kenduri. hehe..tp we all kena menolong umah busu..almaklum kali pertama kawinkan anak. Xde org pun dtg mlm raya tu...yg dtg Along je..Cikgu Rubina blik perak. Tp tetap meriah sbbnye lepak kt umah busu n aku menambahkan kecoh bila abg Li tersayang nk webcam dgn kami sume..so berlari2 tnpa pkai kasut ke umah busu yg x smp brp inci...(thanx to him for the wireless connection). Subuh2 lg da bgun n ready tu solat Raya. Lps je solat, trus kami sume...warga ketiga2 umah bergegas ke kg Kandang..(pd sape2 yg lum pnh dgr name kg ni..jgn gelak pulak ye). Tahun ni mak, abah, paklang, maklang, acik, busu n deri wat korban, so memotong kt sana. Biasenye we all amik gmbr kt alai..tp kali ni tmpt lain pula...hehe..tukar angin. Lps buat kenduri kecil2 sume pulng ke rumah dulu especially busu n acik sbb nk ready tuk majlis nikah pulak petang tu. Ok smbg ke entry lain..

4 comments:

chAq said...

boleh pulak bersambung....

khilkhir said...

ehehe...smbg sbb cite lain...x sempat nk cite byk2 td...

chAq said...

cter sembang2 tu ada x..ehe

khilkhir said...

ahahaha...cite sembang2? episod 2 ke?hehe...skrip blum setel lg la

Post a Comment