Tuesday, November 24, 2009

Sandaran harapan ^_^ & Kenangan Dahulu :)

Sekadar mahu berkongsi...tidak mahu bercerita jd hanya berlirik sahaja...bes ni...(bru dgr demo aje)

SANDARAN HARAPAN

Aku putus harapan
Keliru memikirkan pada siapa harus kusandarkan
Bicara hati ini yang sangat merunsingkan
Pada-Mu oh Tuhan ku mohon pimpinan

Telah sekian lama kusemaikan
Cinta dan kesetiaan hanya pada insan
Namun kini yang ku tuai hanyalah kesedihan
Dilukai oleh cinta yang memeritkan

Aku diburu kenangan silam
Di kala leka dibuai percintaan
Tiada ku sedar apa yang aku lakukan
Semuanya tersasar dari landasan

Ya Allah telah kumungkiri janji-janji pada-mu
Ya Allah telah kukhianati segala amanah-Mu
Bagaimanakah untuk ku kembali kembali pada-Mu
Mendapatkan kepercayaan Mu oh Tuhan
Masihkah ada ruang untukku


Lagu/Lirik/Susunan muzik: Abd Halim Bin Ahmad
artis : CASTURY feat. Azwan Fareast

Yang ini pula ttg kenangan dahulu...suke mendengarnya di imeem

KENANGAN DAHULU

Dahulu
Hidupku sepi umpama tak berteman
Namun dgn izin-Nya kita ditemukan
Selangkah kita menyusur dugaan yg mendatang
Tidak pernah jemu menempuhi dugaan dlm mencari keredhaan-Nya

Bagaikan cahaya menyuluh di segenap dlm hidupku
Di situlah kita mencorakkan hidup walaupun adakala ku tersungkur
Namun kau tetap setia di sisi
Tangan yg kau hulur seakan mengerti perasaan ini

Kini
Perpisahan kan terjadi
Ku rela undur diri kerananya
Ku doakan kau bahagia dunia dan akhirat
Patrikanlah kenangan kita dahulu

artis: All One

Tq

Sunday, November 15, 2009

Bibik

Tuk entry kali ni, nk tnjuk video..kite kenala appreciate kt bibik kite...seharian penat bekerja...jd video ni khas dibuat untuk beliau..mari kita saksikan

video

hehe.... ^_^..jgn marah aa cikgu rubina...hik3...aritu u menumpang entry i kan...hehe

Wednesday, November 11, 2009

tumpang post....cikgu Rubina

hehe..nak bukak blog sendiri mls...tetiba nak buat entry ..idea tetiba dtg bergolek2 mcm loco roco..
so menumpang blog org....
citerpendeknya cenggini..masa exam paper math2 3jam..lps lect pass soklan sprt biasa i kan kuat bertanya xkira msa..so trus angkt tgn n tanya " Sir, bole jawab esei guna pensel tak?" sebenarnya mmg i da biasa jwb exam n test dgn pensil b4 ni..n ramai classmate ikut..
tau apa Sir jawab..dgn penuh bergaya dan selamba dia jwab.." bole bole..jwb dgn pensil warna lagi baik...wana hijau pun bole...." satu kelas pandang i KU terhebat didunia......hahah pdn muka i..at last jwb ngn pen...hoho


tq ek pemilik blog yg xbest ni..dah la aritu private private nyampah.....nuffnang pun x betambah..nak titon....gaya ultraman gaia bak kata dak ipan

Walimatul urus & memory 2001


Bismillahirrahmanirrahim...maka dgn ini ku open semula lu'lu' qolbi dgn entry ini...Jgn ada yg terkejut pula bila tgk tajuknya...Setelah didesak berkali2 dan dimarah oleh cik sakura n cikgu rubina, maka terpaksalah cik khilkhir membukanya semula. Maaf ya! hik3..

Ok...berbalik pd tajuk entry ni, nk bercerita serba sedikit ttg walimah abg sepupu a.k.a anak kepada paklang n maklang. Mohd Rizan b A Rahman yg menamatkan zaman bujang pd umur 27 thun. Majlisnya selamat berlangsung 6,7 dan 8 hb lps. Ramai yg dtg smp lauk xcukup.

Tp ape2 pn keluargaku x lengkap..bak kate paklang 'fadzli, ipah (k tipot) n shukri xde kali ni'...Seperti sedia maklumla kan...encik Li kita ade di negara angguk2 tu.. K tipot n abg shukri sdg mengejar haji yg mabrur.Amiinn. Mak abah pun balik awal sblm pengantin smp, sbb kesian tgk palit...anak k tipot...demam.Seb baik cik khilkhir drive asing dgn abah..so bolela balik lmbt skit. Gune kete sape?hehe...

Reverse skit ke hari sblmnya...hantar pengantin hari sbtu...tibe2 terserempak dgn seseorang yg cukup dikenali...mana mungkin utk kulupa...hehe...dr jauh cik khilkhir memandang tepat ke arahnya, begitu juga dia...dan langkah keduanya terhenti bila cik khilkhir memberi salam pd insan yg pernah mengajarnya B.A.K, B. A.T n Syariah Islamiah..bes wo..namenye Ustaz Fazly, bekas guru di SMKA Sharifah Rodziah. setelah 6 thun, ust masih x berubah...comel je aku tgk. cume anak2 dia da besar...kalo dulu mase dia ngajar aku (2001-2003), lum kawen lg...sempatla kami bertny serba sedikit ttg diri masing2...Pd sesiapa ex-sharodzian yg nk tau..ust skang ngaja kt SMKA Sultan Muhammad...(sape dulu ex-sultan? haha...ade org perasan sudah..hik3) .

Bila da terserempak...mulalah teringat kenangan zaman sekolah. Al maklum ust muda masuk sekolah...biasela...x tersangka pulak tiba2 ust kena ganti kelas B Arab aku...mase tu Ting 3. First time ust masuk ke kelas, first time tu jugak aku kena soal dgn dia...huhu..hancuss..gelabah la jugak bila tibe2 dia tunjuk jari kt aku suh diri, baca petikan n jawab soalan...Seperti dijangka...aku xdpt jwb! terngiang2 lg..." ma ismuki?"...aku menjawab " ismi Siti Khairiah, ustaz". "Dpt jwb x?" "Ana la 'arif" jwbku (ntah btul ntah tidak...byk da lupe da)...Ku rase 1 kelas memandangku...Secara tidak semena2 ust berkata, " Siti.....nk x ustaz pimpin Siti, kita round 1 sekolah, nak?"...Ada yg sedikit terkejut mendengar ( itu yg mane otak pikir lain) ....ada yg xtahan ketawa ( gelakkan aku ler tu)...yg senyap pun ade (tu yg tgh skema kot)...hoho..biar btul ust ni nk mengenakan aku...at last aku ckp "xnk ust"...Tibe2 ade sahabatku yg baik hati mengangkat tgn n tlong jwb utk aku...hehe...fuh....selamat....tp yg peliknye lps habis je waktu b arab...adelah a few budak2 ni dtg pd aku..."weh...awat mase ust tny ko ckp xnk....apela...kalo aku...angguk je"...terkejut dibuatnya...budak2 ni gelakkan aku lg...ntah ape2 ntah...tp itu sume kenangan..Alhamdulillah..berkat ajaran ust...result PMR B.A aku pun ok...ape2pun time kasih buat ust n guru2 aku yg lain yg da penat mendidikku smp la aku menjadi aku yg sekarang...