Wednesday, May 27, 2009

Tak mungkin kulupa

erm...28 hb Mei 2009..setahun sudah berlalu sejak kali pertama aku menjejakkan kaki di lapangan terbang Jeddah utk meneruskan perjalananku menunaikan umrah. Entry kali ni khas ditulis menuruti perintah kakakku yg seorang lg...iaitu tipot a.k.a boot.

26 hb Mei 2008
aku, mak, abah, kak tipot, maklang n paklang n makcik mula berangkat dr Melaka ke KLIA lepas Maghrib...Sesampainya kami dlm pukul 10 kalo x silapla...Suppose flight pukul 1 pg...tp delay ke 3pg...tgu dgn penuh kesabaran...delay ke 5 pg...org yg menghantr kami pun da naik letih menunggu...akhirnya smp juga masa yg dinanti...kami pun bersalam-salaman...

27 hb Mei 2008
Naik flight BIMAN airlines...itu kapal terbang Bangladesh punye...inila first time aku naik flight...xde la gayat,cume gementar sedikit...tp ok je lps tu. Dlm flight semua berpecah..mak tmpt lain, abah tmpt lain, kak tipot tmpt lain dan aku juga tmpt lain...kalo x silap, perjalanan takes about 5 hours utk smp ke Dhaka, Bangladesh. Sesampainya di sana...kami sgt terkejut dgn keadaan di luar airport...Ya ALLAH...rusuhan ke ape ni?rupenye bru aku teringat...sblm berangkat, nek esah (org yg uruskan umrah kami) da pesan, kalo smp di Dhaka nnti, jgn sesekali bg duit atau makanan or minuman...bukan kedekut...tp demi menjaga keselamatan sekeliling...sbbnye kalo kite bg pd sorang...org lain akn berebut smp bole terjadi pertumpahan darah...Kami tgu di luar airport...ALLAHUAKBAR...ramainya org disekeliling airport (airpot Dhaka dikelilingi pagar)...sumenye menjerit2 minta tolong diberi rezeki...dlm hati aku...YA ALLAH...begini rupenye keadaan negara ini...kasihan...mase naik van utk dibawa ke hotel, mmg kurasekan driver van di Bangla teror utk membelok ke kanan n ke kiri...sbb sebatang traffic light pun kami x nmpk...byk beca kt sini...smp hotel, kami rest secukupnya...sbb mlm da nk berangkat semula utk flight seterusnya ke Jeddah

27 hb Mei 2008
Setelah keletihan selama 6 jam dlm kapal terbang...smpla kami di airport Jeddah. ALHAMDULILLAH...mase smp tu aku pun xtau jam pukul brp sbb jam yg kupakai ikut waktu Malaysia...xingt pukul brp..tp yg pasti..bila aku smp...ramai umat manusia sedang solat di Lapangan terbang...xkisah di ceruk2 mane...pasti ade yg menunaikan solat...asal tmpt itu diyakini bersih...tanpa berlengah, kami mencari bagasi masing2 utk menunggu bas yg akn membawa kami ke Madinah.Mmg benar kata semua org...pergi ke tanah suci perlukan kesabaran yg tinggi...Bas kami rosak di pertengahan jalan, tp ALHAMDULILLAH...segalanya baik semula...Lebih kurang waktu Zohor kami smp ke kota Madinah...Masjid Nabawi tertatap di mataku ketika di dalam bas lg...Kami terus ke hotel dan menguruskan hal masing2...Mlm itu kami, terutama aku n kak tipot menyaksikan keindahan dan suasana di Masjid Nabawi...SUBHANALLAH...selepas solat Isyak...kami pulang ke hotel utk diner..then lebih kurang pukul 10 kami pergi ke Raudhah...YA ALLAH... masih x dpt dilupa saat aku masuk ke dalamnya dan menunaikan solat...keadaan mase tu agak kelam kabut n x selesa kerana rmai umat manusia yg berebut utk masuk...kami rase tidak sempurna malam itu..jd kami berhajat utk pergi lg...

Masa duk kt sana, mak byk kali pesan, jgn jalan sorang2, mesti berteman...mmg btul...xsah kalo kami x berkunjung ke kedai...Oleh kerana terlalu panas cuaca di sana...aku menutup seluruh mukaku dgn tudung...hanya spek n mata aje yg kelihatan...insaf aku seketika bila aku terleka dlm sebuah kedai. Toke kedai tu tersenyum melihatku smbil berkata MasyaALLAH...ini mcm sy bole tgl di Malaysia...huhu...tiba2 ketakutan menyelubungi...aku terus keluar dr kedai tu...walopun kak tipot n paklang masih ade di sana...apa lg..mereka berdua mentertawakan aku...insaf...huhu

Erm..mahu cerita detail xhabis plak nnti...xpela..aku singkatkan...akhirnya dapat jugak kami jejakkan kaki ke Raudhah semula...ALHAMDULILLAH...lame kami di dalam sana sbb langsung x ramai org...agak lengang tika itu...jd dapatla aku solat dgn tenang...Petang tu kami bertolak ke Mekah...selama 8 jam kami berada dlm perut bas

31 hb Mei 2008
Sesampainya kami di Mekah...waktu mkn mlm...jd kami mkn dulu..then ambil wudhuk semula..utk menunaikan umrah kali pertama...inila pengalaman pertamaku yg aku xdpt lupakan...saat kali pertama kaabah di hadapan mata...air mata menitis kerna xku sangka kaki ku telah menjejaki Masjid Haram..dan Kaabah terbentang luas di mataku...aku tawaf, saie, bertahlul...bru aku mengerti...selama ini hanya dr buku dan cerita mak abah...aku kurang jelas...tp bila da alami sendiri...bru tahu cara yg betul..ALHAMDULILLAH...byk perkara yg aku belajar dr tanah HaramMu ya ALLAH...

ALHAMDULILLAH...aku dpt melaksanakan umrah...mungkin x sebyk org lain...tp aku tetap bersyukur kerna dlm cuaca yg hangat aku masih diberi kekuatan utk melaksanakan tanggungjawabku...

9 hb Jun 2008
Selesai semuanya...kami melaksanakan tawaf selamat tinggal sblm berangkat semula ke airport Jeddah...suppose flight tghari...tp ditunda...ditunda...ditunda...smpla kami berkampung di airport sehingga 10 mlm...bru la flight ke Dhaka...Transit di sana cume sebentar...akhirnya jam 12 waktu Dhaka, kami diterbangkan ke Malaysia...mcm2 gelagat yg kuperhatikan dlm flight sbb sumenye org Melayu kita...communicate pulak dgn pramugari Bangla...ape lg...pening jdnya...hehe...

10 hb Jun 2008
ALHAMDULILLAH...smp juga kami di tanah air tercinta...aku dpt msj dr cikgu Rubina tepat jam 4 petang n kapal pun tgh landing...hehe...selesai semuanya....jam 6 petang kami bertolak pulang...wah..sesampainya di rumah...ade kenduri rupenye....campur skali cukur jambul Danish n Iddin...

Terima kasih Ya ALLAH...terima kasih kerna menerima kami di hadapan Kaabah.Bukan itu saje, sepanjang di sana, Gua Hira', jabal Rahmah, Jabal Nur dan mcm2 tmpt lg. kami lawati..Di Jabal Rahmah aku naik smp ke puncak seorang...huhu...tmpt bertemunya Adam dan Hawa...moga doaku dikabulkan.....andai ade rezki...smp lg kami ke sana...amiiin...




khas tuk kak tipot kite...hehe...sekian...

Wednesday, May 20, 2009

My loves

Assalamualaikum...ni ha my family...

copyrighted by cik sakura (bwh skali kt tgh)

My siblings

Anak-anak buahku...(cukup semuanya)


Monday, May 18, 2009

Kenangan itu indah

Bismillahirrahmanirrahim...
erm...atas permintaan cikgu Rubina, aku bersetuju utk mengupdate blog dgn kisah kami semasa di Langkawi...28 Jun 2008 hari sabtu,actually ari seleps aku tamat ROS 2(rancangan orientasi sekolah). Kami , iaitu abah, mak, tipot, cikgu Rubina, abg Li yg mantop, aku n mat topet...7 sumenye bergerak dgn spectra abg li..(i jage kereta u baik tau!) ke LCCT n smp lebih kurang Asar...trus pi solat...kami diterbangkan dgn Air Asia (now everyone can fly...ceh mcm aku ni ade sayap je)...seb baik x delay...sbb mase pi umrah dulu everytime delay baik di Malaysia, Bangladesh mahupun di Jeddah (itu namenye dugaan..hehe). Flight kul 6.30 pm...smp je kt langkawi da magrib..ramaila pakcik2 teksi menawarkan perkhidmatan mereka pd kami...hal2 cmni biasenye abg Li n Cikgu Rubina yg uruskan...almaklum diorangkan brutal tahap gaban.last2 naik van buruk sorg pakcik ni...da mcm atuk pun ade aku tgk...huhu...kami pun mengarahkan beliau membawa ke Grand Continental Hotel...sesampainye di sana...aku pun memfollow abg Li ke kaunter tuk check in. Mase tu kitorang rase mesti sedari yg jg kaunter tu ingat family kite kedekut...haha...ye la...suppose bilik tu utk 4 org...tp kami dgn bangganya muatkan 7 org...sedari tu ok lagi..tp bile dia tnye nk sarapan lebih ke x...abg Li dgn bangganya kate xnk...sbb nnti kena byr lebih...hehe...nk xnk sedari tu kenala akur...biaq pi la ape dia nk pikir...tu namenye jimat...hehe...mlm tu lps solat, tanpa berlengah gi kuar mkn...mase mula2 aku kuar sunyi je aku tgk bwh hotel tu, tp bila balik...aku tgk da berkelip2 lampu..abah pun dgn curiousnye pi la intai2 dr cermin yg nmpk x nmpk dr luar...upenye kelab malam...ade perempuan tgh joget2 lg...aku n abah ape lagi...ASTAGHFIRULLAH...naik bilik tgk tv n titon..

Awal2 pg lg da bgun, abg Li bwk mak n abh pi sarapan hotelnye...maka kami yg lain2 ni tgu mereka pulang, smbil2 tu tgk nasi lemak kopi o...mase tu la first time tgk rancangan tu...kalo x jgn harap..huhu..sesampainya abg Li ke bilik dgn membawa teh susu (my faberet!) n roti canai, kami pun membahamnya tnpa belas kasihan...hehe..pastu kami duduk di atas tilam empuk beramai2 n discuss ttg pengangkutan yg bakal digunakan...mcm2 la...bila yg ni stuju...yg tu x stuju, bila yg tu stuju yg ni x stuju...at last...ntah sape punye idea...xingat plak...kami sepakat amik van Vanette...nnti aku tjukkan gmbr van tu...saje wat kenangan. Sblm deal dgn toke van, bole plak tgk sape pemiliknye...kalo lelaki, cikgu Rubina yg call, kalo pompuan, abg Li yg call..hehe...itu taktik namenye...kena setel cepat...kalo wak dol da bukak mulut...sorang x brani bersuara..haha..tau takut...driver kami adalah abg Li...sape lg la kan yg lebih layak selain dia...mase ni bermulala explorace kami...tipot n cikgu Rubina bergilir2 jd pembaca peta...aku, mak n abah...sebgai pemerhati...mat topet wat hal dia la...ALHAMDULILLAH...smp jugak ke setiap destinasi kami...rata kami pegi...kalo nk cite satu persatu mmg x abis...

Keesokannye sementara menunggu abg Li mengeluarkan van vanette, kami pun lepak kt ruang bwh hotel tu...tiba2 aku tertengok satu family ni...mcm kenal...skali ex housemate aku da mase sem 1 n sem 2 kt upsi...haha...salam2 pastu diorang pn naik ke bilik...after that, kami decide nk pi kt helang...ala...dulu si akshay kumar dgn karisma nyanyi2 kt situ...pi la tgk ape yg ade kt situ...xde ape pun...ade la jual survenior skit..n helang beso tu...puas jugak tny org kat mane...at last jumpe jugak...cikgu Rubina n tipot mmg mcm masuk explorace...sibuk dgn beg galas masing2...dengan peta...pastu tnye2 org...haha..pegi sana pegi sini...tgk sana tgk sini...kami pun check out utk pulang...mase tu awal lg kalo nk ikutkan...tp da kena check out awal...so kami pun pi la ronda2 dulu...kalo x silap aku name nye pantai...ntahla xingat plak...singgah2 amik gmbo...pastu makan cendol..hehe...

bila da rasa bosan...kami pun trus ke airport langkawi, lepak2 kt situ...ditakdirkan ALLAH...flight kami tunda sebab hujan...huhu...we have to wait...waiting is pain..tgu punye tgu...kami pun solat magrib n isyak dulu...smp la perut kami berkeroncong kasih syg...lapo gile...byk je cafe..tmpt2 mkn kt dlm tu...ntah tibe2 dgn gatalnye ternmpk kenny rogers, masuklah kami ke dalam nye...abah mak xnk pi..so tgu dpn surau je...mase tu xde org pun...tgu waiter pun lmbt...tgu punye tgu smp la waiter terkedek2 membawa menu...kami tgk kami belek...sementara menunggu si kak waiter ni pi mane ntah..tiba2 ntah siapa antara kami yg terpandang cafe yg menjual segala mcm nasi ala2 kt umah yg setentang dgn tmpt kami duduk...akal jahat sudah muncul di setiap otak masing2...pandang memandang antara satu sama lain...nk tinggal yg ini ke atau stay...berulang kali kami berckp...dgn tidak teragak2 kami keluar dr kenny rogers smbil berlagak seperti tidak ada apa2 yg berlaku...tu la...sape suh lmbt sgt amik order...kitorang da merajuk da kak waiter oi...lari pi cafe jual nasi n mee...hehe...nth kakak tu nmpk ntah tidak mase we all cabut dr kedai dia..haha...nk mkn murah punye pasal...ye la..dr mkn mahal x kenyang buat ape...baik pi mkn nasi ayam yg dah tentunye mengenyangkan si tong upsi ni..hehe..aku order nasi ayam...yg lain aku x ingat plak...lps mkn sempat plak cikgu rubina 'mengangkat' masakan cafe tu...senyum si jejaka smp telinga...haha..lps tgu lg...tgu lgi..oh...so bored...flight kami tunda dekat kul 11 mlm...but alhamdulillah...kami selamat smp di LCCT akhirnya...sambil2 tgu beg n brg2 yg dibeli...kami pun sampai di rumah pukul 4 pg...huhu...balik tu trus dum!!!atas katil...hehe...pg tu terpkasa bgun awal lg...sbb cikgu rubina ajak aku bwk danish pi enjet kt klinik...huhuhu...okla kak..i penat nk cerita...da cukup...nnti i cite lain plak k...hehe

sesampainye kami di Langkawi
kt tempat yg ade makam mahsuri
depan hotel grand contiahaha...muke x ready je sume
kawaii!!!manis senyuman kak tipot kita
ni la van vanette yg kami sewa!


Friday, May 15, 2009

Selamat Hari Busu

ni nk gelak ni...mat topet anak cikgu rubina buat kad...actually dia nk tulis selamat hari guru...tp silap tulis selamat hari busu (aku assume cmtu je la..sbb xle nk bace tulisannye)...hahaha...dgn penuh semangat dia gi kedai bli kertas lukisan...dia main conteng2 je kertas tu...rugi 20 sen..tp xpela..at least dia blaja...ni ha gmbo nye

tp...depan je rupenye mcm tu...bila pusing belakang paper tu ...lain plak yg dia tulisnye...hampes mat topet...ingat nk bg kt busu td...haha

xpe2...xkisah pun...ni ha td aku gi sekolah teman kwn urus borang elaun guru pembimbing...ntah mase bila dak2 ni bli hadiah ni aku pun xtahu...walhal aku dtg sorok2...hehe...tp ape2 pun..thank u..arigato...ingat jugak diorang kt teacher yg sengal ni...hehe

Saturday, May 9, 2009

alahai anak2 TABINO

Hari ni pagi2 lagi da bersemangat kemas rumah...sbb pukul 7.30 cikgu Rubina dtg amik utk import aku jd kamerawoman n babysitter anak dia...sape lg kalo bukan danish...hehe...no hal!mcm aku lak yg nk bersukan...sukaneka budak2 ni stat lmbt bebeno sbbnye khemah runtuh mlm td hujan lebat tersangat, n org yg merasmikan majlis dtg lmbt..Comel2 je bila tgk ramai budak2 kecik yg sebaya dgn anak2 buahku pkai bju sukan. Kalo ikut cucu Hj Dolah...ade 4 org yg masuk mewakili 4 family berlainan...Ipan a.k.a mat topet, Marsya, Faris a.k.a Palit n Putri a.k.a gemoook.

Peace mat topet!

Putri masam je...

Marsya...ready to masuk dlm guni

Palit!!!!buat sampah ye!

My kakak2 n my abg ipar...bg rasid x nmpk plak kt blakg tu

Yang ini Bhai...hehe...abg iparku...ayah kepada Palit

Mcm tau2 je busu nk amik gmbo ye!

Korang sedap mkn ye!kalah xpe janji dpt mkn...busu jugak yg lapau

Dua2 muke lapo..yg blakang tu cikgu Isa merangkap abg aku n baba Marsya


Tolong bg kami makanan...huhu

gmbo je yg aku letak...mls nk tulis...kalo tulis pun bukan ade yg nk bace..so abg pali n cik sakura...tgk la ye...khas tuk korang berdua...Yela..i x mampu nk pi kanazawa ke...kyoto ke...nagoya ke...kalo mampu pun nagoya tekstil kt mydin je...haha...merapu sudah!









Wednesday, May 6, 2009

Teacher dah sombong!

aiyok...nape budak2 ni ckp cmtu...huhu...adoi hai...maaf ye...bukan sy xnk jawab call atau bls msj.tp maybe sy sibuk ataupun xde kredit nk bls msj.kalo free mmg sy angkat phone.sori yer...(huhu...aku plak dikatenye sombong)...Erm...dah dekat 2 mgu aku habis praktikal. Mmg byk pengalaman yg aku dpt...melihat kerenah guru2 tetap di sekolah.Mcm2...dan sebagai guru praktikal kami akur siapa kami...Tp ade satu persoalan yg harus ditimbulkan di sini...guru tetap yg tidak dpt menerima kehadiran guru praktikal...ape sebabnya?adakah mereka x pernah melalui zaman itu?rase sy, sblm menjadi seorang guru yg berdedikasi dan berkalibar harusnya bermula dgn praktis bukan.tp knp ade segelintir guru bersikap seperti guru praktikal ini mendatangkan susah?byk perkara positif yg kami terima dan tidak kurang negatifnya. Sbg guru praktikal, kami terima apa shj yg diberi sbb kami dinilai dr pelbagai sudut dan setelah dua kali diobserve oleh penyelia n empat kali oleh guru pembimbing, kami tetap menjalankan tugas sbg seorang guru utk mengajar. Tanggungjawab mmg berat terutama zaman anak2 sekarang. Mmg berbeza dgn zaman diriku dididik. Sepatah pun tidak berani utk dituturkan pd guru bila guru berbicara. Tp sekarang....erm..tahu2la budaknye mcm mane...Alhamdulillah..aku terima apa adanya anak2 muridku...dan segala yg positif itu aku ambil utk jdkan panduan...tp yg negatif aku tolak tepi.biar ape org nk kate...tp aku tahu menjadi pendidik itu satu tanggungjawab yg bukan boleh dinilai dgn wang ringgit especially masa sekarang.

Tuesday, May 5, 2009

tag 5

Memang musim tag agaknye...hehe...xpela...

5 tempat membeli-belah yang wajib dikunjungi

- JJ (kalo dulu slalu gi dgn abg li...tp skang tgu org ajk bru dpt...huhu)
- Mydin MiTC (ni bru punye...dlm Mydin bru ni ade troli besauuuuuuuuuu sgt)

- Mahkota Parade (mmg tmpt sejarah sbb purse kwnku dicuri semasa kami solat di surau)
- Mydin basah
- Mydin kering
- aku x jln tmpt lain...tu je....bila perlu bru pegi. Ada satu tmpt lg...Nilai 3...hehe


5 benda yang wajib anda beli
- beg tgn polo, xpun pelco
- jam tangan Tag huer
- Vios xpun honda
- Perfume Giorgio Armani
- merapu...berangan x sudah

5 benda yang wajib ada dalam bag /handbag anda
- purse
- pen...mmg wajib...lg2 time kt sekolah
- henset ler
- bedak n kawan2nye
- ape ni...sume nk tau...xbole2!

5 benda wajib dalam dompet anda
- duit
- kad bank
- ic
- lesen
- gambar pasport

5 gaya pemakaian yang anda gemari semasa membeli-belah/bersiar-siar
- baju kurung ( kalo dr sekolah terus je pkai..mls nk salin2)
- blouse

- t-shirt
- tudung (of course)
- xtau nk tulis ape lg


5 tempat yang anda gemari untuk bersantai dengan teman anda
- biasenye kalo kuar dgn kwn2 gi mkn ikan bakar kt Umbai ke....almaklum x jauh pun
- jujur kukatakan yg aku jarang bersantai dgn kwn2...so aku mmg x keluar..tmbh2 skang aku dah tanam anggur kt umah...mase kt UPSI dulu pun...blum penah skali aku jln dgn kwn2 utk bersantai kt KL tu...dulu bru RM 5.70 tp skang da RM 7.00. kalo org kate aku ni katak bwh tempurung pun aku terima...redho...huhu


5 topik yang anda gemari semasa bersama teman anda
- tentang remaja especially budak2 sekolah ni...(lain wo budak skang dgn budak dulu)
- ttg posting (kalo kena sarawak...terime ajele...redho...)
- masalah hati yg x selesai2
- makan (sbb aku tong upsi)
- kenangan dulu2...yg bes....kadang2 kite bole tergelak dan menangis skali gus

5 mangsa tagg yang anda gemari
xmo tag..nnti kesian org yg kena jawap..but for those who want to answer...with pleasure...hehe

ok setel!

Selamat hari lahir mama bonda...danish n fir

Bismillahirrahmanirrahim...Hari ni 5/5 bufday firdaus atau panggilan mesra fir atau lg mesra poyot (singkatan pd popoyot). Name popoyot ni ade sejarahnye...kenapa familyku panggil fir ni popoyot. Dulu masa dia kecik2 dia suka mkn quaker oat dgn koko crunch...bila dia pi dapur nk mkn..."Mama...nak popoyot" ataupun "mama nk popoyan"..puas memikir ape yg budak ni nak...rupenye quaker oat...hehe...abah yg mula pgil dia dgn name tu...so smpla sekarang kami terbiase pgil name fir tu dgn name poyot...Ni sbg mukaddimah je kot..hehe...poyot da 7 tahun da...sekolah darjah satu.my sis a.k.a cikgu rubina mase wat pbs kt sek alai dulu ckp poyot tido atas meja dlm kelas...nk gelak je aku dgr...haha.walau besday dia arini tp da buat sekali dgn mak n danish ari sabtu aritu...ok..aku reverse ke ari sbtu plak...nk cite byk2 pun x gune...cik sakura da pun cite kan kt blog dia..just aritu mak la org yg paling byk dpt hadiah...siap ade kad lg tu..haha...cucu2nya buat....anak2 buah aku ler tu..meh biar aku tjuk kan gmbo skit...gmbr2 ni khas tuk tatapan abg li ku yg berada di perantauan..hehe

Danish potong kek...

.
herm...

budak2 ni dengki dgn kitorang last2 blur gmbo...muke poyot je nmpk

haikal buat onar

ikut ketinggian..hehe...

mase ni tgh gelak bace kad budak2 ni

one of the photographers (xbertauliah..hehe)

antara kad2 yg ditulis oleh anak2 buahku



Sunday, May 3, 2009

ANAK-ANAKKU...hehe

ape nk tulis ek...video ni diambil secara tidak sengaja...hehe...sorenye terpaksa ditukar kerna tidak sesuai diperdengarkan di sini...gelagat anak2 buahku...MUHAMMAD DANISH WAFI BIN NUR RASHID N MUHAMMAD DHOHIR IDDIN BIN NADRI...mcm2

video

tag 4

from SNS...
tag ni juga ada syaratnya..

syarat2nya adalah seperti berikut..

1. Pastikan jantina anda ialah Perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Bagi 7 sebab kenapa bangga jadi Perempuan
4. Passkan award ni kepada girlfriends anda

~Jawapan~

I'm proud to be a girl...why???
  • sbb berbeza dgn lelaki...terlalu beza antara aku dan lelaki
  • sbbnye ALLAH dah ciptakan aku begitu...perjanjian dgn ALLAH wajib diikuti
  • sbb leh pkai lawa2...org laki2 xle pkai lawa2...nnti org kate cantik...haha
  • byk sebnrnye..tp smp x terpikir plak...sbbnye kan..leh luahkan perasaan pd ezzah...haha..pd 'llk' x le...buat sakit ati je
  • sbb kalo aku lemah gemalai dan lembut...xde la org gelak sbb mmg aku perempuan
  • aku bole pkai bedak tebal2...hehe
  • disebabkan aku perempuan...x salah kalau aku punye perasaan yg normal itu kan....(p/s" ezzah jgn gelak)
sape yg aku nk tag...
  • of course ezzah fatin
  • waida
  • sakura
  • eyza

tag 3

wahai ezzah...ni kes bls dendam ye! xpe2

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

lu'lu' Qolbi
sbbnye...aku suke...

2)Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea
untuk menamakannya seperti itu?

khilkhir.blogspot.com
sbbnye...aku suke jugak

3)Apakah method penulisan dalam blog anda?

ade metod ka...?ntah main hentam je...


4)Pernah terasa nak hapuskan blog anda?

penah...

5)Apakah pendapat anda mengenai blog kepada
pemilik blog yang TAG anda ini?

soalan ni yg bes ni...blog dia eh?x cantik pun...haha..(jht giler)

6)Senaraikan orang yang akan anda TAG

buat masa ni xnk kot...biarla....lain2 kali..hehe